Yeni başlayanlar için Off Road rehberi

Yeni başlayanlar için Off Road rehberi

Yeni başlayanlar için Off Road rehberi

Heyecan, adrenalin, macera, toz, toprak, çamur… İşte yeni başlayacak olanlar için mini bir Off Road kılavuzu... İhtiyaç duyduğunuz tüm bilgiler burada.

Off Road nedir?

Kelime anlamı olarak Off Road “yoldışı” demek. Off Road; yol bulunmayan yerlerde, zor koşullarda, doğada, özel belirlenmiş rotalarda 4X4 arazi araçlarıyla yol almak demek. Şehir trafiğinden, araç ve yaya kalabalığından bunaldıysanız, doğayla baş başa bir Off Road macerasına hazırsanız hadi o zaman, zor koşullar bizi bekler.

Off Road için ilk adım nasıl atılır?

Off Road yapmaya karar verdiğinizde eğer yakınınızda bu konuda gerçekten çok deneyimli birileri yoksa işi uzmanına bırakın. Bunun için eğitim veren Off Road kulüplerine danışabilirsiniz. İlk kez yapacaksanız bir rehberiniz, eğitmeniniz mutlaka olmalı, tek başınıza kalkışmanız tehlikeli olabilir. Eğitiminiz yoksa birçok şehirde bulunan Off Road kulüpleriyle bağlantıya geçebilirsiniz.

İstanbul Off Road Kulübü (www.isoff.org.tr), Ankara Off Road Kulübü (www.andoff.net), Smyrna Offroad ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (smyrnoff.org) bunlardan birkaçı.

Kendinizi zorluklara karşı hazırlayın

Unutmayın ki yaşayacağınız bu deneyim diğerlerinden farklı olacak. Aracınız ne kadar güçlü olursa olsun, doğa insandan ve insanın ürettiklerinden daha güçlü. Bu nedenle öncelikle kendinizi olası tüm zorluklara ruhsal olarak hazırlayın. Aracınız çamura saplanabilir, tüm enerjinizi onu kurtarmak için harcayabilirsiniz. Bu da ruhsal durumunuzu etkileyebilir. Evet, doğadasınız ve evet, zor bir deneyim olacak. Fakat sonuçta inanılmaz bir gün geçirip unutamayacağınız deneyimler elde edeceksiniz.

Nerelerde yapılabilir?

Türkiye coğrafi yapısı nedeniyle pek çok Off Road rotasına sahip. Toroslar’ın eteklerinden Amanos dağlarına, Karadeniz’in yaylalarından Kapadokya vadilerine kadar çok geniş yelpazede Off Road rotası bulmak mümkün. Off Road turları düzenleyen şirketler ve Off Road kulüpleri rota çizmenize ve araç kiralamanıza yardımcı oluyorlar.

Off Road için yanınızda bulunması gerekenler

Öncelikle doğada olduğunuzu unutmayın. Üzerinize hareketlerinizi kısıtlamayan ve yağmur ihtimaline karşı hızlı kuruyan kıyafetler giyin. Pamuklu giysileri tercih etmeyin, yedek giysiniz mutlaka olsun. Kıyafetlerinizi katmanlar halinde giymeyi tercih edin. En alt katman sizi sıcak tutacak bir termal içlik olsun. Üzerine bir polar ve en üste de bir yağmurluk uygun olur. Katmanlar halinde giyinmek sıcaklama-üşüme gibi durumlarda çok faydalı oluyor. Kıyafetleriniz ve ayakkabılarınızın su geçirmez ve nefes alabilir malzemeden olması önemli. Güneş koruyucular ve güneş gözlüğü de mutlaka yanınızda olmalı. Her an her yerde su bulamayabilirsiniz, suyunuzu yanınızda taşıyın. Ve elbette bu unutulmaz maceranın pek çok anını ölümsüzleştirecek fotoğraf makinenizi unutmayın.

 

 

Etiketler: off road, off road rehberi, off road kılavuzu, off road hakkında, off road için ne lazım
Aralık 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR